Product FAQ

  Algemeen

  Is mijn type voer geschikt voor de meeste voerautomaten?

  De meeste voederautomaat zijn geschikt voor droogvoer waarvan de brokken een doorsnede hebben van tussen de 5 – 15 mm.

  Hoeveel gram voer doseren de meeste voerautomaten per maaltijd?

  De meeste voerautomaten doseren per maaltijd circa 10 gram droogvoer.

  Smart home

  Wat wordt er bedoeld met smart home?

  Met smart home apparaten bedoelen we apparaten met software welke zijn verbonden met het internet.

  Wat is Zigbee?

  Zigbee is een communicatieprotocol wat ervoor zorgt dat slimme apparaten met elkaar kunnen communiceren. Zigbee is een wel een ‘mesh’ netwerk. Dit betekent dat elk apparaat in verbinding staat met twee of meer andere sensoren of actoren.

  Hoe kan ik mijn computer extra beveiligen wanneer ik een slim apparaat verbind met hetzelfde wifi-netwerk?

  Stel een aparte WLAN in voor IoT-apparaten. De IoT-apparaten worden dan bediend in een apart netwerk, dat geen verbinding heeft met gevoelige gegevens of apparaten als uw computer.

  Pawbo+

  Hoe installeer ik mijn Pawbo+ d.m.v. Smart Link? (video)

  Hoe installeer ik mijn Pawbo+ in advanced mode WPS & AP? (video)

   

   

  Is de laser schadelijk voor de ogen van mensen en huisdieren?

  De laserbron van Pawbo volgt strikte veiligheidsnormen. Onze laserpointer blijft niet langer dan 3 seconden op dezelfde plek staan. Het wordt automatisch gedeactiveerd als de laserpointer gedurende 3 seconden geen opdrachten ontvangt.

  Kan mijn Pawbo+ eenvoudig worden gehackt?

   

  De communicatie tussen Pawbo⁺ en uw mobiele apparaat maakt gebruik van de hoogste beveiligingsversleuteling. Het app-wachtwoord dat bij de installatie is ingesteld, wordt ook alleen door jou beheerd (het wachtwoord wordt alleen in je Pawbo⁺ opgeslagen). Bovendien is ons product ontworpen met een inkomende waarschuwingsbeltoonoptie, die u waarschuwt telkens wanneer iemand inlogt op uw Pawbo⁺. We hebben ook rekening gehouden met de camerahoogte door deze in de optimale neerwaartse hoek in te stellen om uw lieve huisdieren volledig vast te leggen, terwijl we voorkomen dat u te veel vastlegt om uw privacy in gevaar te brengen.

  Kan ik tegelijkertijd toegang hebben tot mijn eigen Pawbo+ en de Pawbo+ van mijn vrienden?

  Pawbo⁺ is ontworpen om eenvoudig en gebruiksvriendelijk te zijn. Je kunt andere Pawbo⁺ delen of ontvangen via QRcode en schakelen tussen verschillende Pawbo⁺-apparaten in de Pawbo Life App. Pawbo⁺ ondersteunt ook 8 gelijktijdige gebruikers om u meer plezier en verbinding te bieden.

  Waarom krijgt mijn huisdier niet voor de tweede keer haar brokjes wanneer ik direct voor de tweede keer achter elkaar op voer knop druk?

  Als Pawbo⁺ een voeropdracht ontvangt, worden de motoren geactiveerd. Om de levensduur van de motor te beschermen, zit er een interval van 3 seconden tussen het ontvangen van elke opdracht.

  Mijn kat houdt erg van krabben en spelen met alles dat los en vast zit, is de Pawbo+ geschikt voor mijn kat?

  Het ontwerpconcept is gericht op gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en robuustheid. Bovendien is Pawbo⁺ ook ontworpen met twee montagegaten om je de mogelijkheid te geven hem te laten hangen en je geen zorgen te maken dat de Pawbo⁺-machine wordt omvergeworpen door huisdieren.

  Worden foto's opgeslagen op mijn telefoon?

  Foto's worden rechtstreeks op mobiele telefoons opgeslagen. Als veel mensen tegelijkertijd toegang hebben tot Pawbo⁺, kunnen ze allemaal foto's maken en tegelijkertijd delen op sociale media.

  iPuppyGo

  Wat zijn de gezondheidsvoordelen als uw huisdier een slimme tracker draagt?

  De iPuppyGo houdt de gezondheid van uw huisdier in de gaten - de activiteitstracker houdt de dagelijkse activiteiten, slaap, stemmingsindex en verbrande calorieën van uw huisdier bij. Met dergelijke gegevens krijgt u een beter inzicht in de gezondheid en gemoedstoestand van uw huisdier, zodat u het dieet of de looptijden van uw huisdier daarop kunt afstemmen. Deze uitgebreide set gezondheidsgegevens kan uw dierenarts helpen bij het diagnosticeren van ziekten en dieetsuggesties.

  Hoe lang gaat de batterij mee?

  Afhankelijk van de gebruiksfrequentie en het activiteitsniveau van uw huisdier, gaat de batterij 3 tot 6 maanden mee.

  Hoe werkt de iPuppy Go?

  1. Uw telefoon zoekt naar smart activity tracker-apparaten in de buurt die beschikbaar zijn voor verbinding via Bluetooth.

  2. Zodra de telefoon en de slimme activiteitstracker zijn verbonden, registreert Pawbo de slimme activiteitstracker in zijn database.

  3. De slimme activiteitstracker stuurt controlegegevens terug naar de aangesloten telefoon.

  4. De gegevens van de klant worden samen met de slimme activiteitstracker in de database vastgelegd.

  Is de iPuppyGo waterbestendig?

  De iPuppyGo is spatbestendig. Dompel het product niet onder in water.

  Pawbo Spring

  Hoe weet de Pawbo Spring hoeveel mijn huisdier dagelijks drinkt? Hoe weet het of mijn huisdier genoeg water drinkt?

  Nadat je de Pawbo Spring-app hebt gedownload, deze met succes hebt gekoppeld aan de Pawbo Spring en de app bent gaan gebruiken, berekent de app de aanbevolen dagelijkse wateropname voor je huisdier. Het houdt automatisch de hoeveelheid verbruikt water bij en geeft via pushmeldingen herinneringen weer over de wateropname van uw huisdier.

  Waarom maakt de Pawbo Spring geen verbinding met mijn telefoon?

  Zorg ervoor dat u het onderstaande proces heeft doorlopen:

  A: Download de "Pawbo Spring" -applicatie en voltooi het registratieproces.

  1. Controleer of uw smartphone is verbonden met Wi-Fi

  2. De Pawbo Spring ondersteunt alleen wifi met 2,4 GHz (5 GHz is niet beschikbaar)

  3. De Wi-Fi-instelling mag niet in de verborgen modus staan, de SSID moet detecteerbaar zijn.

  4. Zorg ervoor dat Wi-Fi doorzoekbaar is op uw smartphone en verbind uw smartphone met dit netwerk voordat u gaat koppelen.

  5. Als Wi-Fi-routers met te veel apparaten zijn verbonden, kan het koppelen mislukken.

  6. Bij het koppelen moeten de Wi-Fi-routernaam (SSID) en het wachtwoord dat in de app is ingevoerd correct zijn.

  * De naam van uw draadloze netwerk (SSID) mag geen andere tekens bevatten dan letters / cijfers / _ (onderstrepingsteken)

  7. Controleer de firewall-instellingen. Gemeenschappelijke poorten (zoals 443) kunnen niet worden geblokkeerd.

  Bij het koppelen moet het LED-lampje van de Pawbo Spring blauw-rood-blauw knipperen. Als dit niet het geval is, plaatst u een rechtgebogen paperclip gedurende 3 seconden in het reset-gaatje en laat u deze los. Het LED-lampje knippert blauw-rood-blauw en kan de koppelingsstatus volgen om het koppelen te voltooien.

  Hoe te koppelen met de Pawbo Spring mobiele app? (video)

  Bekijk de onderstaande instructievideo: 

  Waarom zal ik de iPuppyGo app downloaden?

  Met de iPuppyGo-app kunt u niet alleen de wateropname van uw huisdier volgen, maar ook de dagelijkse activiteitsniveaus, slaap, gemoedstoestand, verbrande calorieën en andere gezondheidsstatistieken. De app kan wandelingen ook omtoveren tot een speurtocht. Maak wandelingen met je huisdier en ga op jacht naar geweldige prijzen! Download de app door te zoeken naar iPuppyGo in de Apple App Store of Google Play, of door de QR-codes te scannen.

  Maakt de Pawbo Spring veel geluid als het aan staat?

  De Pawbo Spring maakt gebruik van een superstille motor. Bij normale waterstanden ligt het geluidsniveau rond de 40 dB, wat nauwelijks merkbaar is. Ter referentie: omgevingsgeluid is ongeveer 60 dB. Een rustig kantoor is ongeveer 50 dB en 's avonds laat in een woonwijk in een buitenwijk zou ongeveer 40 dB zijn.

  Hoe vaak moet de filter worden vervangen?

  De vervanging van het filter hangt af van de gebruiksfrequentie, maar langdurig gebruik van het filter heeft invloed op de waterzuiverheid. We raden aan om het filter elke 30 dagen te vervangen. Voor gezinnen met meerdere huisdieren wordt een kortere interval aanbevolen om de waterzuiverheid te behouden.

  Pawbo Crunchy

  Hoe voeg ik voer toe aan de voerautomaat?

  Volg onderstaande stappen:

  1. Bevestig de korrelgrootte van het toe te voegen voedsel. Dit apparaat accepteert voedsel met een korrelgrootte van minder dan 20 mm (inclusief).

  2. Zorg ervoor dat er geen etensresten in de voedselcontainer zitten, de waarde "Resterende hoeveelheid" in de app is 0, en de app toont "Gelieve het eten aan te vullen!" op de top.

  3. Open de voedselcontainer en leg het deksel opzij. Controleer of de droogmiddelen in het deksel zijn uitgezet en aan vervanging toe zijn.

  4. Houd het deksel vijf seconden vast voordat u droog voedsel in de container doet.

  5. Plaats het deksel er weer op en zorg ervoor dat het deksel goed op de container past.

  6. Open de app, het gewicht van het toegevoegde voedsel wordt weergegeven in de "Voedselinfo-instellingen". Ga verder met het bevestigen van de voedselverpakkingsinformatie.

  Hoe worden de voedingsstatistieken van diervoeding berekend?

  De Pawbo Crunchy-app berekent en analyseert de eetstatus van uw huisdier op basis van de eetgeschiedenis van uw huisdier. Indicatoren zoals gemiddelden, sommen en trends worden wekelijks berekend (zondag t / m zaterdag).

  Ik wil mijn Pawbo Crunchy op een andere plek neerzetten. Moet ik de voerautomaat resetten?

  U hoeft alleen uit te zoeken of er op de nieuwe plek wifi beschikbaar is. Als je verbinding moet maken met een nieuwe Wi-Fi, ga dan naar Apparaatinstellingen – Wi-Fi en volg de visuele instructies in de Pawbo Crunchy-app om de Bluetooth-koppeling en draadloze netwerkinstelling te voltooien.

  Skymee Smart Feeder

  Wat moet ik doen als de wifi-verbinding weg valt tijdens het installeren?

  Enkele adviezen als de wifi-verbinding mislukt:

  1. Controleer wifi: (a) 2,4 Ghz wifi. (B) Wachtwoord is niet langer dan 16 tekens (c) Wachtwoord is correct ingevoerd.
  2. Apparaat resetten: gebruik een pin / pen, plaats het reset-gaatje van het apparaat gedurende 5 seconden, reset het apparaat.
  3. Selecteer bij het toevoegen van een apparaat aan de app [smart feeder] in plaats van wifi feeder.
  4. Gebruik de Skymee app om contact op te nemen met online Skymee Helpdesk.

  Hoe verbind ik de voerautomaat met mijn wifi-netwerk?

   

  1. Open de Skymee-app en registreer uw app-account via e-mail of mobiel nummer.
  2. Klik op Een apparaat toevoegen in de rechterbovenhoek en klik op Automatische feeder toevoegen.
  3. Voer het juiste 2.4GWIFI-wachtwoord in en de APP QR-code is naar de camera van het apparaat gericht

  Wat gebeurt er als de stroom uitvalt?

  Skymee voerautomaten schakelen automatisch over op batterijvoeding als de stroom thuis uitvalt, zodat het voerplan gewoon doorgaat. Wel is het van belang dat je de voerautomaat voorziet van batterijen. 

  Kan ik de Smart Feeder elektriciteit voeden d.m.v. een powerbank?

  Jazeker, dit gaat eenvoudig door de powerbank aan te sluiten op de USB-kabel. 

  Werkt de full-hd camera ook als ik weg ben van huis?

  Ja, als de voerautomaat is verbonden met jouw wifi-netwerk kan je altijd op afstand via jouw telefoon de camera bedienen. 

  Roboticky

  Hoeveel verschillende voermomenten kan ik voor mijn Roboticky instellen?

  In Roboticky kan je zo veel voermomenten instellen als dat je zelf wenst. Zo kan je bijvoorbeeld een voermoment instellen voor alleen in het weekend of voor vier dagen in de week.

   

  Hoeveel porties kan ik per voermoment doseren?

  Roboticky doseert een portie van circa 10 gram. Hierbij bestaat de kans dat een maaltijd soms zowel lichter als zwaarder is dan 10 gram.

  Je kan instellen dat Roboticky per voermoment meerdere porties achter elkaar doseert. Het aantal porties die je per voermoment kan instellen heeft een maximum van 12 porties. Dit betekent dat je per voermoment tussen de 10 gram en 120 gram voer kan doseren, in stappen van 10 gram.

   

   

  Trixie TX8 Smart

  Hoe maak ik de Trixie TX8 Smart schoon?

  Schakelt u de voederautomaat uit en haalt u de stekker uit het stopcontact. Verwijder de voederbak. Daarvoor moet u op knoppen rechts en links drukken, die de bak losmaken.Het voerreservoir kunt u bij het geopende deksel eenvoudig naar boven eruit trekken. U kunt de onderdelen met water reinigen (niet vaatwasserbestendig). De automaat mag niet met water worden gereinigd, maar slechts met een vochtige doek. Voordat u er weer nieuw voer indoet, moeten het voerreservoir en het deksel helemaal droog zijn.

  Een rood LED-lampje knippert, wat betekent dit?

  Indien er niet meer genoeg voer in het voerreservoir zit, begint de alarm-LED rood te knipperen. Vul voer opnieuw bij en activeer vervolgens handmatig voeren door eenmaal op de SET-knop te drukken. Dit zorgt ervoor dat het transportmechanisme van het apparaat ook met voer gevuld wordt.

  Indien u te groot (>15 mm) of zeer kruimelachtig voer gebruikt, kan het voorkomen, dat het transportmechanisme geblokkeerd raakt
  en het voedsel er niet meer goed uit komt. Ook in dit geval begint de rode alarm-LED te knipperen. 

  Kan ik een powerbank aansluiten op de TX8 Smart?

  Er bestaat de mogelijkheid om de TX8 Smart op een powerbank aan te sluiten als noodstroomvoorziening. De geprogrameerde voedertijden kunnen zo ook bij stroomuitval veiliggesteld worden. Let u er alstublieft op dat de voederautomaat in de noodmodus niet via de app bereikbaar is.