Waarom jouw kat een waterfontein nodig heeft!

Als huisdierouder heb je de taak ervoor te zorgen dat de kat voldoende water drinkt om gezond te blijven. Maar wist je dat katten vaak te weinig water drinken en dat ze niet het instinct hebben om veel te drinken? Als je op zoek bent naar een gezonde oplossing waardoor jouw kat met plezier meer water drinkt dan is een waterfontein wellicht een geweldige oplossing.

1.      Katten houden van stromend water

Katten hebben een voorkeur voor stromend water en houden niet van stilstaand water. Een waterfontein zorgt voor een circulerende waterstroom wat voor katten dus aantrekkelijk is en hen zal aanmoedigen om meer te drinken. Katten hebben een goed gezichtsvermogen, maar ze hebben nog een beter gehoor. Dit zorgt ervoor dat het geluid van stromend water dat door de fontein stroomt de aandacht van jouw kat zal trekken!

2.      Waterfontein zorgt voor schoon drinkwater

De meeste waterfonteinen voor katten hebben een filter die het drinkwater continue schoonmaakt. De filter vangt het vuil in het drinkwater op zoals een kattenhaar of viezigheid van buiten het huis. De filters zijn duurzaam en vervangbaar, zodat u uw huisdier schoon water kunt blijven geven. Veel drinkfonteinen voor katten beschikken over een filter gemaakt met koolstof wat zorgt voor een zuivere waterbron. Een koolstoffilter verbetert de smaak en geur van het stromende water waardoor katten meer worden aangemoedigd om te gaan drinken.

3.      Katten houden er niet van als hun snorharen worden aangeraakt

De snorharen van een kat zijn ongelooflijk gevoelig en katten gebruiken hun snorharen om de geven uw kat informatie over de ruimte om haar heen. Sommige katten raken gestrest als hun snorharen zonder een goede reden worden aangeraakt, dit wordt ook wel snorhaarstress of snorhaarmoeheid genoemd. De kans bestaat dat katten snorhaarstress ervaren wanneer ze drinken uit een te diepe kom. De meeste drinkfonteinen zijn zo ontworpen dat katten water kunnen drinken terwijl hun snorharen over voldoende beschikken.

4.      Water in een drinkfontein is doorgaans een paar graden kouder

Doorgaans houdt een fontein het water van uw kat 1 a 2 graden koeler dan een waterbak met stilstaand water. Het water in een waterfontein zal vaak iets koeler zijn dan kamertemperatuur. Eén a twee graden temperatuurverschil is voor een kat erg verfrissend en moedigt jouw vriend aan om meer water te gaan drinken.

Waterfontein kat

5.      Katten hebben moeite om het waterpeil in een kom te zien

Heb je wel eens gezien dat jouw kat zijn poot in een waterbak steekt? Het lijkt alsof katten met het water spelen maar vaak is dat niet het geval. Katten vinden het lastig om het waterpeil te zien in een kleine waterbak met stilstaand water. Met het stromende water uit kattenfonteinen is het gemakkelijker voor de katten om het waterpeil te bepalen.

 

Tip: bekijk de reviewvideo van de Skymee Pet Drinking Fountain